y

y

суботу, 8 серпня 2015 р.

* * * 

Цей десерт довго залишався для мене дивиною і загадкою. Я чула про нього і часто бачила по телевізору, і дуже хотіла спробувати :))). Не знаю чому, але мені він здавався чимось надзвичайним ! Тому, коли в одному цікавому ресторанчику я знайшла його в меню, то одразу замовила і....чекала затамувавши подих...Пройшло кілька хвилин і ми зустрілися. Це було кохання з першого погляду, точніше -- з першої ложки :))) ! Такий ніжний, вишуканий, легкий ! Ммм...він танув у мене в роті, а я "танула" від насолоди...Його смак полонив мене назавжди і тепер я віддана йому цілковито  ! :)))...


" Малинова панна котта " 




 Зізнаюсь чесно цей "десертик" дався мені не легко. Точніше я уявляла собі кольорову гаму, приблизний дизайн і форму, але все щось мені не подобалось. Я довго ходила навколо нього, думала... та одного чудового дня прилетіла муза, махнула чарівним крилом і все -- кольє зробилося на одному диханні :))).


В кольє використані агати ( малинові ) , рожеві кварци, красиві шоколадні ріволі, білий кристалічний бісер ( який додає легкості ) і мідно-шоколадний ( який підкреслює форму і робить її витонченою ). Ще багато різних бусин і іншого бісеру :))).



 До речі цей агатик з друзами ( кристаликами ) і має дуже цікаву фактуру ( наче крупинки цукру ). Шкода, що фото не передає всієї краси і не видно, як вони виблискують і переливаються :(.


 Ось такий "десертик" -- дуже смачний ! Наполегливо раджу спробувати :))).


Трішки цікавого :

Панна-котта (італ. Panna cotta ) - північно-італійський десерт з вершків, цукру і ванілі.

Батьківщиною десерту є італійський П'ємонт. Дослівний переклад цих ласощів з італійської мови звучить як «варений крем», однак насправді це швидше кремовий пудинг з додаванням різних інгредієнтів.  Панна-котта подається невеликими порціями з фруктовими соусами і шматочками фруктів або ягодами, а також шоколадним або карамельним соусом. Традиційна пана кота має білий колір, але при бажанні можна експериментувати і отримати навіть багатошарове желе. Особливо смачна з маскарпоне.
Раніше в цій страві використовувалися варені кістки риби замість желатину і робили його без цукру, так як він був дорогий. Після багатьох років експериментів він перетворився на знайому нам панна котта, у складі якої є желатин, ваніль і фрукти зі спеціями для прикраси і смаку.

18 коментарів:

  1. Да уж, Ален, в твои колье невозможно не влюбляться все сильнее с каждым новым разом.=))) Каждое колье этой коллекции (дессертов) по-особенному красивы!!!
    "Малиновая панна котта"... у меня даже нет слов чтоб выразить настолько в нем всё гармонично и прекрасно: сочетание цвета, фактура, камни!!! Любуюсь его очарованием=)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, Машенька, огромное спасибо -- так приятно !!! Я как всегда, пока делаю колье, то вижу только техническую сторону и оценивать мне его трудно, это уже потом ( скорее всего после публикации и просмотра фото ) я начинаю его "смаковать" и думать как оно мне. Поэтому комментарии других мне очень важны, а если они еще и такие "сладкие" то сердце просто тает :))).

      Видалити
  2. Ммм ням-ням! Я влюбилась в эти "крылышки" из тёмного бисера по бокам (надеюсь ты понимаешь о чём я), они меня пленили!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дашуня, спасибо тебе ! " Крылышки " появились случайно и вовсе не запланировано ( порыв души :))), но вот сейчас смотрю и самой нравится. Рада, что и тебе пришлось по душе :))).

      Видалити
  3. Лєнуся, як чудово! Коли я тільки почала читати твій допис одразу здогадалась що це буде панна-котта)) і дійсно я вгадала! Ти обираєш найсмачніші десерти і робиш найкрасивіші прикраси, браво!!! В кольє дуже сподобалось використання "шоколадних" ріволі й бісеру, а також дуже красиві малинові агати!!!
    Дуже захотілося панна-котти))).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катруся, дякую величезне !!! Ага, я теж дуже хочу панна котту ! Думала зроблю собі і поласую, але немає всіх необхідних продуктів...
      Дуже рада, що "десертик" вгадується -- значить вдався :))). А шоколадні ріволі одні з моїх улюблених -- такий благородний і вишуканий колір. І малинові агати мені теж до вподоби -- маю ще кілька штук :))).

      Видалити
  4. Лена, ты перед работой рисуешь себе эскиз? Я все рассматриваю узоры и думаю, как ты это делаешь, каждый новый арнамент у тебя в голове? До чего красиво!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Леночка, да и в том то и беда, что нет - эскизов не рисую. Мало того, я никогда не знаю каким будет колье, то есть - я знаю, какие камни, бисер, бусины ... а все остальное - неизвестность :))). Я начинаю делать, а дальше куда заведет фантазия :))). Нет, было пару колье, которые я почти представляла и делала согласно этому воображаемому эскизу, но это скорее исключение ... С эскизам работать легче - у тебя есть план которого ты придерживаешься, а здесь - полная импровизация, которая может не нравиться, нет вдохновения и т.д .... Но , я не умею работать по эскизам ! :(((... Может когда-то доросту :))).
      Спасибо, тебе, большое !

      Видалити
  5. Оленко, дуже гарна. елегантна прикраса з чудовим поєднанням відтінків і гармонійним візерунком з камінців та бісеру! :)
    Мені також дуже подобаються агати з друзами, жаль, що вони рідко трапляються у продажу. Один такий придбала - і все хожу навколо,бо хочеться його оформити якнайкраще ))
    І, до речі, також, як і ти, працюю без ескізів - майже завжди виходить імпровізація ))
    А от малинову панна-котту ніколи не куштувала. Якось зробила шоколадну панна-котту - сподобалося, дуже ніжний десерт. Тепер треба буде спробувати малинову, або хоча б фруктову :)

    ВідповістиВидалити
  6. Катруся, дякую дуже ! Так, такі агати рідкість і ще чомусь вони не заслужено "недолюблені" -- не всім такі до вподоби...на жаль...А от мені подобаються ( і не одній мені, як виявилось :))), тому шукатиму ще цих красунчиків :))).
    Імпровізація штука цікава -- з однієї сторони важкувато, а з другої -- це завжди сюрприз і для самої себе :))).
    А малинову панна котту спробуй обов'язково -- це неймовірна смакота !

    ВідповістиВидалити
  7. Витончена робота. Мені дуже сподобалася.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Олечка ! Я дуже рада, що кольє тобі сподобалось -- приємнооо :))).

      Видалити
  8. Лена, какую красоту ты создаешь! Каждый раз любуюсь, как изысканно и гармонично складываются оттенки, формы и узоры) Я никогда не пробовала панна-коту, но теперь уверена, что это невероятно вкусно)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Маришка, спасибо огромное ! Мне очень приятные твои слова и такие они вдохновляющие ! А панна котту, если будет возможность, попробуй -- это такая вкуснятина ! Ммммм ....

      Видалити
  9. Очень изысканное колье получилось! Нежное, изящное! Такое пленительное с этой дивной капелькой! Чудо!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Светуля, спасибочки !!! Невероятно приятно ! Да, капелька просто чудесная ! Я, пока она у меня лежала не использованная, часто доставала ее, крутила в руках и любовалась :))).

      Видалити