y

y

суботу, 18 липня 2015 р.

* * * 

Мммм....як же я люблю літо за різноманіття і багатство соковитих ягід і фруктів ! Вийдеш на город і перед тобою солодкі і духмяні скарби -- полуниця, малинка, смородина, аґрус, шовковиця, ірга....і...ще безліч фруктів :))). З величезною насолодою кладеш їх до рота і смакуєш радісно закривши очі від задоволення :)))...А ще скільки таких багатств є у лісі ! І тут я завжди радію, що живу зовсім поруч густо-зеленого красеня і можу збирати ті дарунки хоч щодня...Літо !!!
А, коли просто їсти ягідки стає не цікаво, ми готуємо смачненькі десерти. Я вже казала, що не є любителькою солодощів, але є ті, які мені дуууже до вподоби :))), наприклад -- чізкейк...Ніжний, повітряний, легкий...А в поєднанні з ягідками, це просто неймовірна смакота !

Тому сьогодні запрошую вас на : 


 " Чорничний чізкейк "



 Хоч з чізкейком зазвичай доводиться повозитись, але з цим представником мені працювалося лекго, можна сказати -- на одному диханні :))).


 Основу цього "десертика" складають агати -- тоновані ( верхній камінець і маленькі ) і агат Вени дракона ( нижній камінь ). А отримав він свою назву через те, що покритий сіточкою дрібних тріщинок схожих на вени. Але це не природна фактура а результат обробки -- камінь спочатку піддається впливу високих температур, а потім різкого охолодження.



 А ще кольє вишите переважно білим бісером кольору сніжний цейлон і тому красиво виблискує і переливається, але це такий м'який і шовковистий блиск.

 

Ось такий у мене " десертик ".


Насолоджуйтесь ягідним літечком !!!



16 коментарів:

  1. Оленко, красиво та витончено! Колір такий гіпнотичний... Сподобалось надзвичайно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Лідочка, дуже дякую ! Бузковий колір улюблений моєї донечки а білий -- мій, тому і вийшов такий тандем :))).

      Видалити
  2. Як завжди прекрасно :) Оце лише позавчора вперше скуштувала чорничний чізкейк, до речі :)

    ВідповістиВидалити
  3. Інночко, дякую ! І як тобі, сподобався ? Бо я, взагалі, дуже небайдужа до сирних десертів :))), і запіканочки, і сирнички, і желе, словом -- все полюбляю :))).

    ВідповістиВидалити
  4. Лена, давно не заглядывала к тебе! Какая красота! Как всегда завораживающе складываются твои узоры! Правда похоже на десерт! Я всегда восхищаюсь такими украшениями, а носить не умею. Но представляю какую радость испытывают их хозяйки, настоящие королевы! Желаю тебе неисчерпаемого вдохновения!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Леночка, рада тебя "видеть" - спасибо, не забываешь :))). Спасибо тебе огромное за такие комплименты - ооочень приятно !!!
      А носит такие украшения легко, правда опасно - раз наденешь и все:))) ... Затягивает -- хочется еще и еще :))).

      Видалити
  5. Оленко, дуже вишукане кольє! Мені нагадує старовинну прикрасу прекрасної дами ))) А ще дуже подобаються фіолетово-"чорничні" відтінки камінців у поєднанні з білим та кремовим - напрочуд гарно!
    А от чорничний чізкейк досі не куштувала - щось у нас чорниці не видно

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катруся, дякую величезне ! Якщо чесно, то спочатку не планувала додавати кремовий та в процесі роботи зрозуміла, що його дуже не вистачає :))).
      Як буде нагода то обов'язково скуштуй чорничний чізкейк -- смакота ! А у нас сезон чорниць вже фактично завершився, де-не-де тільки залишились.

      Видалити
  6. А у меня зимние ассоциации , наверно из-за белого бисера. Сладкого то как хочется! Лена, ты искусительница)
    Интересно было узнать про "вены дракона". Твои посты - приятное с полезным - и эстетическое удовольствие, и знания новые)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дашуля, спасибо ! Если честно, то мне тоже немного зимой повеяло :))), но если учесть, что я предпочитаю охлажденный чизкейк, то в принципе все нормально :))). Я после знакомства с камнями тоже узнаю все больше нового и влюбляюсь в них снова и снова :))).

      Видалити
  7. Ммм.... яка ніжність!!! Оленочко, ти як завжди, вмієш здивувати асоціаціями та поєднанням кольорів! Здається, кольє не вагоме за рахунок білого бісеру й справді, наче чізкейк)), а які цікаві бузкові камінці! Дуже цікаво було дізнатися про різні тонкощі обробки каміння.
    Чорниці дуже полюбляю, але в цьому році ще не куштувала, чомусь майже немає у нас зараз в продажу, зазвичай в цей час вже багато привозять, а в цьому році щось мало... Якщо куплю, спробую зробити чорничний чізкейк, такого ще не смакувала))).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катруся, дякую дуже ! А кольє не тільки здається невагомим а дійсно таке і є -- вийшло таке легеньке ( на відміну, скажімо, "Грильяжику" ). До речі, я не планувала робити щось чорничне, але....пам'ятаю хтось мене запитував чи буде щось таке :))) і таааак мене надихнув і зацікавив, що дуууже захотілося. Тому -- ДЯКУЮ, тобі Катруся ! Ця робота з'явилася завдяки тобі :))).

      Видалити
  8. Очень нежное, воздушное колье!!! Словно плывешь на облачке с сиреневыми переливами=)))
    А вот у меня вызвало ассоциации еще и со свадебной темой, видно за счет обилия белого цвета)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Машенька, спасибо тебе ! Ох, этот белый цвет ... Ну, люблю я его и все ! ... Хотя и знаю, что делать белые украшения достаточно не практично - их реже покупают. Может именно потому, что возникают ассоциации со свадьбой, хотя ... а чем не повод для покупки :))).

      Видалити
  9. Необыкновенно красиво! Цветовая гамма просто чарующая! Мне это колье напоминает белый воротничок какого-нибудь строго черного платья с изящной старинной брошью приколотой под самое горлышко. Таааак нраааавится!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, Светик, огромное спасибо !!! Представила себе тот образ, который ты описала и мне таааак понравилось ! Действительно, со строгим черным платьем будет очень гармонично !

      Видалити