y

y

вівторок, 7 квітня 2015 р.

* * * 

Я частенько чую фразу : " О, ти така доросла, а ще й досі в казки віриш "...А я і не заперечую, так -- вірю :)))...Тут немає нічого дивного, просто потрібно навчитися їх бачити. Для цього варто просто вийти теплого туманного ранку до парку. Там серед молочно-білої туманної павутини ховається багато див і чудес. Ось два могутні велетні зійшлися в поєдинку і розхитуючись ведуть свій бій, а там -- блакитний золотокрилий єдиноріг п'є воду із життєдайного струмка. На шовковистій смарагдовій галявині маленькі гноми збирають діаманти, а поруч вітер заграв на солодкоголосій арфі і її золоті струни зазвучали ніжно і чарівно. Над духмяними чайними трояндами закружляли у веселім таночку маленькі ельфи, в густих темно-зелених кущах солодко спить величний дракон. Над срібним дзеркалом синього ставка схилили голови мужні воїни, вони віддано несуть свою службу і охороняють стіни чарівного старого замку, де поруч гріється на сонечку красуня принцеса розпустивши густі білі локони. І за всім тут мовчазно спостерігає сивочолий мудрець з довгою бородою, який знає всі таємниці і секрети цього королівства...
І не важливо, що коли розсіється туман, то могутні велетні стануть каруселями, єдиноріг перетвориться на ковану філігранну лавочку. Гномами виявляться старі ялинкові шишки розсипані в траві, а діаманти - це краплини ранкової роси. Золотострунна арфа ніщо інше, як перші промінчики сонця, що пробиваються крізь хмари, маленькі ельфи -- то метушливі стрекізки і метелики. Величний дракон -- смішний кудлатий велетенський пес, мужні воїни -- металеві ліхтарі і старий замок -- ажурна альтанка. Красуня принцеса стане білою акацією і сивочолий мудрець -- могутній столітній дуб...Але казки є...В  них просто потрібно вірити...


" Туман у міському парку "...





  Це кольє почалося із трикутного молочно-коричневого камінця ( який в самому низу ) -- табачний нефрит. Камінець, який я зустріла вперше і зрозуміло, що одразу захотілося придбати :))). Сама назва і колір камінця підказали ідею для нової роботи :))).

  
А ще чудовий різний перламутр ( у верхній частині ), який має таку ж кольорову гаму  і цікавий малюнок ( малюнок був із дірочок, які я заповнила дрібненьким бронзовим бісером ). До них приєднався напівпрозорий коричневий раухтопаз ( димчатий кварц ) і маленькі трояндочки із коралу.

  
Ну, а далі -- рожево-персикові кварци чері, мої улюблені оливкові ріволі, маленькі сяючі сонячні камінці і котяче око. А ще : різні бусини перламутру -- листочки, благородний бронзовий  і молочно-перламутровий бісер. Словом багато різного -- ну, як і в затишному квітучому парку :))).



І традиційно про камінці :

Нефрит ( табачний ) -- у Китаї здавна вважається, що нефрит є каменем Неба і Землі, Мудрості і Вічності. Стародавні ацтеки використовували нефритові ножі для людських жертвоприношень. Буддисти вважають, що саме з нефриту зроблений небесний трон Будди. Жерці шумерів використовували нефритові предмети як магічні інструменти. Стародавні монголи, які завоювали таку сильну країну, як Русь, прикрашали свій одяг і зброю нефритом. Крім того, нефрит - камінь розуму, благих намірів і чесноти. Великий мудрець Конфуцій вважав цей камінь символом гуманності.
 Нефрит - талісман вчених, символ розуму і військової мужності. Людина, що носить при собі невелику нефритову фігурку, буде успішніше i швидше інших йти до наміченої мети. Кільце з білим нефритом є талісманом, що приносить успіх у професійній діяльності, воно також охороняє сімейне щастя. Обереги, виготовлені з нефриту, найкраще підходять воїнам. Вони оберігають господаря від поранень, надають мужність, прагнення до перемоги.

Раухтопаз ( кварц димчатий ) --  скільки корисних якостей і властивостей приховано в раухтопазі ! У Тибеті камінь використовується як основний помічник при медитації та спогляданні таємних світів, прихованих від очей простих смертних. Ніжно огортаючи сіро-коричневою серпанком, звільняючи втомлений розум від зайвих думок, а душу від негативної енергії, він наводить Вас до почуття повного задоволення. Для людей, готових і відкритих духовним одкровенням, талісман буде кращим другом і захисником, допомагаючи підсилити Вашу магічну міць, давши вірний напрям всім внутрішнім роздумів, він, як істинний захисник, буде відганяти від Вашої душі темні сутності і навколишній негатив.Споглядання граючого золотого променя сонця на димному самоцвіті, дозволить заспокоїти свої емоції. Відкинути злобу і страх, розвіяти депресію і ненависть. Оберіг з раухтопазу близько ліжку покаже Вам віщий сон, і тонко навіваючи думки, допоможе правильно розгадати його значення.

Перламутр --  у деяких країнах світу з раковин виготовляли спеціальні чаші, вважаючи, що напої, налиті в них, цілющі. Для залучення милості богів на поверхню раковини наносили малюнки. В якості талісмана перламутр здатний допомогти своєму господареві привнести в своє життя нове. Він допомагає розвинути інтуїцію, зберегти мир і спокій у родині, оберігає будинок від злих духів. Вважається, що вироби з перламутру можуть служити амулетом, що продовжує роки життя своєму господареві.

А я ще до : 

 

23 коментарі:

  1. Какая красота! Я вами восхищаюсь! Вы творите прекрасные и необЫчайные украшения!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катя, спасибо огромное - мне очень-очень приятно ! И давай на "Ты", хорошо? :))).

      Видалити
  2. Оленочко, неймовірна краса, як в тебе все продумано, до найменших намистинок. Така гармонія і нічого зайвого. А ще, почни писати казочки, так гарно в тебе виходить, кожного разу зачитуюсь. На днях своїм малим купила книжечки Надійки Гербіш: такі теплі, добрі і світлі оповіданнячки. Твої теж були б такими, і я би одна з перших придбала їх для своїх хлопців.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Зоряночко, дякую тобі ! Якщо чесно, то в моїх роботах ніколи не продумано все до кінця :))). Не знаю чи на жаль чи на щастя :))). Бо я не вмію, як інші майстрині, намалювати ескіз, розкласти все і тоді працювати. Я уявляю лише загальну картинку і підбираю кольорову гамму а там вже по ходу роботи щось додається і придумується :))).
      А казочки я пишу :)))...Точніше, написала кілька для донечки...Пізніше, може, якось покажу тут :))).

      Видалити
  3. Леночка, ты так прекрасно написала про сказки, я даже несколько раз перечитала, чтобы растянуть удовольствие!!!:) Очень поэтично, ты вполне можешь их писать!
    Колье, как всегда, невероятное!!! Про табачный нефрит слышу первый раз, но он мне понравился! Вообще все колье у меня вызвало ассоциации с каким-то сливочно-карамельным лакомством!!!:) Цвета спокойные и очень приятные!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ленуля, спасибо тебе большое !!! Я тоже, когда увидела нефрит, то подумала, что это кварц ( потому что раньше нефриты встречала преимущественно зеленые ) и он мне очень понравился, эх жалею что взяла только парочку. И я, когда сделала колье, то подумала о каком-то десертике - ну, там сливочно-кофейный ликер, или тирамису. Даже думала название изменить ... но ... ведь делала колье с другими ассоциациями и ощущениями, поэтому все оставила как есть :))).

      Видалити
  4. Ах! Яка краса! І розповідь, і прикраса! Кольє можна годинами роздивлятись - стільки там цікавого :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Ларисонько ! Я рада, що тобі сподобались і прикраса, і розповідь. Я старалась :))).

      Видалити
  5. Оленочко, як завжди - бездоганно! І кольє - скільки там усього і так все гармонійно поєднано; і маленьке оповіданнячко - поки читала все собі уявляла, але ж я собі ще побачила Веселкову чаклунку, яка прийшла до чарівного парку за натхненням, а може й там встигла трошки почаклувати, додавши яскравих кольорів!!!)))
    А ще завжди цікаво почитати про камінці, які ти використовуєшь в своїх роботах.)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катруся, дякую тобі ! Таааак приємно :))). А в парку ( навіть у парках ) ми з донечкою завжди чаклуємо...не знаю, як на рахунок яскравих кольорів, але сміху і веселощів додаємо точно...І це чують і бачать всі навколо, при чому дуже далеко :))).
      А про камінці я і сама дізнаюся все більше і більше, і кохання до них зростає так само :))).

      Видалити
  6. Лена, потрясающе! Ты Молодец!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О, Викуся, привет - очень рада тебя "видеть" ! Спасибо огромное !!! И отдельное спасибо, что не забываешь и заходишь в гости :))).

      Видалити
  7. Дуже гарна та вишукана прикраса - незвичане поєднання камінців і матеріалів і приємна кольорова гамма ))
    І маленька казочка чарівна - цілком згодна, що казки є, просто треба вірити і вміти їх бачити :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже дякую, Катя ! Рада, що прикраса сподобалась :))).
      По великому рахунку від нас самих залежить, яким буде наше життя -- трилер, драма, комедія чи казка...Головне світлі думки і хоча б трішечки віри в дива :))).

      Видалити
    2. Так, щира правда :) Думаю, що найкращий варіант - добра казка )) З дивами )))
      І ще забула відмітити незвичайний нефрит у кольє - раніше не зустрічала серед нефритів такого кольору :)

      Видалити
  8. Чудесное колье, сразу захотелось на летнюю лужайку и... тирамису) Сочетание цветов очень вкусное! А верхний камень (перламутр с бисером) - напоминает кофе с сахарной корочкой)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дашуня, спасибо ! Ага, и я захотела тирамису и сейчас пойду сделаю ( у меня его все любят ). Колье, действительно, получилось какое-то десертно-карамельное :))).

      Видалити
  9. ой , Леночек! Что же ты творишь и вытворяешь! Что-то невероятное! Каждый раз, когда вижу, что ты сделала, думаю, что лучше быть уже не может! Ан нет может! ну как ?!!! Как удиительно ты чуствушь красоту окружающего мира, как тонко видишь сказку в обычных вещах! Это такой редкий дар! пусть он никогда тебя не покинет! Это прекрасно!!! С праздником тебя и твою семью!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Светуля, спасибо тебе большое ! Так тепло и радостно от твоих слов :))) ... А сказка, она живет в каждом из нас, просто с возрастом ( и жизненными обстоятельствами ) мы забываем о ней ... Но я знаю точно, что жить гораздо легче, если научиться видеть свет в конце тоннеля :))).
      Я тоже поздравляю, тебя и всю твою семью с Пасхой - пусть она принесет тепло сердец, солнечные улыбки, заботу, согласие и здоровье в ваш дом !

      Видалити
  10. Чудесное украшение, сказочное, невероятное....Лена, это первоклассное колдовство))) А как ты пишешь, как ты чувствуешь....зачитаться можно, тебе бы книжки писать!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мариша, огромное спасибо ! Книги -- не знаю, не знаю ... Стихи пишу и сказки для доченьки, а и еще рассказики ... ну, может когда-то и на книжечку наберется :))).

      Видалити