y

y

понеділок, 20 квітня 2015 р.

* * * 

Тссс...Чуєте ? Чуєте, як зелені листочки стукають у вікно і виграють знайомий мотив. Як шумлять густі крони хитаючись у танці. А, як із даху падають гучні кришталеві краплі. Чи мелодійно поскрипує старий флюгер і ця музика розлітається навколо...А заворожуючий шум морських хвиль і шепіт духмяних степових трав...Ще суворий свист зимової заметілі і передзвін весняного струмка...Прислухайтесь ! Адже ця музика така неповторна, така справжня і зворушлива...

Музика вітру ... 



 Оскільки це Музика вітру, то основна частина кулону зроблена у формі скрипкового ключа ( асоціативно ), а далі підвісочки - нотки :)))...



 В центрі, знову, один з моїх улюбленців -- лабрадорит, з красивою блакитно-салатовою іризацією . А ще благородний бронзовий, срібний і золотий бісер, моховий агатик і симпатична срібляста підвісочка :))).





Сьогодні, звісно, про :

Лабрадорит  -  свою назву лабрадорити отримали від місця їх первісного родовища - півострова Лабрадор в Канаді.
 Лабрадорит прекрасний оберіг для дому та всіх домашніх, його слід тримати на поверхні, щоб він бачив людей, будинок і сам був помітним.
Камінь також сприятиме і передбаченню, але тільки для тих, хто схильний до цієї діяльності від природи, кому дано певний дар і цей дар не витрачається аморально. Лабрадорит сприяє людині, що прагне містично осмислити світ і діяльність у ньому. Лабрадорит - талісман літераторів, художників, музикантів. Він допомагає їм досягти у своїй діяльності найвищих результатів, притягує до них славу, успіх, заступництво меценатів.Знавці містичних властивостей каменів вважають, що амулети лабрадорити підсилюють у власника схильність до видінь . Тому носити прикраси з лабрадоритом радять тільки людям зрілим, здатним не здійснювати непередбачувані, ексцентричні вчинки. У Британії астрологи вважають його талісманом чистоти і цнотливості. Існує повір'я, що оберіг лабрадорит охороняє будинок від непроханих гостей і розвиває у власника витримку. 

Для нього існує правило ! Він завжди повинен бути на виду ! Його не можна ховати і тримати в темряві ! Як і всі місячні камені, дуже любить зарядку за допомогою місячного світла, якщо є можливість, намагайтеся час від часу залишати свої лабрадорчики під місячним світлом - підживлення каменю забезпечена, плюс він вам буде тільки вдячний ! Камінь здатний ображатися, якщо з ним поводитися недбало, з цього дуже важлива ваша з ним постійний зв'язок.


А я ще до : 

 

24 коментарі:

  1. Леночка, красивейшее изысканное колье!!!! Лабрадорит сам по себе очень хорош, но оформив его в скрипичный ключ, ты его еще больше оживила!
    Цветовая гамма очень приятная, просто отдых для глаз!!!! И узоры фантастически красивы!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Леночка, спасибо тебе, огромное !!! Да, лабрадориты очень красивые камни и с ними работать большое удовольствие. Вот и этот, когда увидла, то сразу разглядела в нем ... не поверишь - ветер :))). Я понимаю, что это звучит странно, потому что ветер, в принципе, увидеть нельзя ... но ... такая вот у меня странная фантазия :))).

      Видалити
  2. Оленка, у тебе як завжди, все дуже красиво й гармонійно!!! Дивлюсь на кольє і здається, що зараз дійсно залунає ніжна мелодія!!!)) Мені подобається твоє рішення зробити кулон у вигляді скрипкового ключа і кольори просто зачаровують!!!)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Катруся ! Рішення зробити скрипковий ключ прийшло одразу, а от з кольорами трішки побавилась -- спочатку думала буде срібло, потім бронза і чуть золота...Але...завжди все "вирішує" камінь і оскільки колір ніби і холодний з блакиттю та ще є і золотавий відтінок, то ж ризикнула поєднати всі 3 металічні кольори і, здається, вийшло досить вдало :))).

      Видалити
  3. Чудовий кулон, Оленко! Втім - як і всі твої роботи:) Ти в цьому камені побачила вітер, а мені чомусь бачиться таємничий ліс, дерева і переплетіння гілок:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олюня, дякую ! Знаєш, я теж побачила там ліс, але...такий холоднуватий блакитний відтінок каменю мені "показав" вітер, я прямо відчула його свіжість і прохолоду...От, точно, наче навіяло мені дизайн цієї прикраси :))).

      Видалити
  4. Олено, дуже оригінальна і витончена прикраса, приємне поєднання кольорів ))) І ще мені дуже подобаються лабрадорити - одні з найулюбленіших камінців :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катя, дякую, дуже ! З кольроами був чистий експеримент але він виявився досить вдалим :))). Так, лабрадоритики дивовижні камінці -- теж одні з моїх улюблених.

      Видалити
  5. Леночек! очередное чудо! Нравится безумно! Особенно цвета, такие свежие и теплые. Как теплый весенний вечер. Неудивительно, что ты увидела в нем ветер! От него как будто даже пахнет прелой листвой и березовыми почками! Все твои украшения такие "говорящие"!!! Странное чувство...Знаешь, вот смотрю на подвеску, и мне кажется, что она совсем как будто не твоя, и в то же время очень узнаваемо-твоя! Разве так может быть?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, Светик, не знаю как такое может быть :))) ... Хотя ... если учесть, что я люблю разнообразие, то формы, дизайн, задумка могут быть неожиданностью и для меня :))). А плюс я делаю то, что мне подсказывает сознание - я иногда могу месяц продумывать какое-то украшение, искать материалы а потом ... бац ... и все - сознание молчит и муза летает над другим:))) ... И ничего не могу с собой поделать - делаю по зову сердца или не делаю совсем :))).
      Дааа, прелая трава и березовые почки это самое то ! Одним ветром нас с тобой обдувает :))). Спасибо, Светуля !

      Видалити
  6. И как это я такую красоту пропустить умудрилась??
    Мне особенно нравится как оформлена нижняя часть скрипичного ключа - где белые бусины - напоминает космическую муху)
    И как всегда мастерски обыгран камень - ты гениально раскрываешь их сущность!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді

    1. Хи-хи, космическая муха - прикольно :))). Да, действительно, что-то такое есть. Это значит получается - Музыка космической мухи или Музыкальная космическая муха :))).
      Спасибо, Дашуня !

      Видалити
  7. Сказочное украшение! Леночка, ты очень тонко чувствуешь красоту камня, в твоих руках они будто оживают) Удивительно гармоничная цветовая гамма, такая легкая, свежая, весенняя)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Маришка, спасибо большое ! Мне очень приятные и важные твои слова, ведь для меня главное в работах -- именно подчеркнуть красоту камня, раскрыть их. И если другие это замечают, то значит я двигаюсь в правильном направлении :))).

      Видалити
  8. Доброго дня! Вашому блогу від мене нагорода! Заходьте в гості, отримуйте ТУТ. Сподіваюся, ми потоваришуємо:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я тут зникла на кілька днів а ось зайшла і -- "Опа ! " Так несподівано і приємно -- дякую ! Рада знайомству і, звичайно, будемо товаришувати :))).

      Видалити
  9. Краса! Такі теплі м"які кольори.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую ! Так, кольори вийшли м'які і теплі...як приємна музика :))).

      Видалити
  10. Краса! Такі теплі м"які кольори.

    ВідповістиВидалити
  11. Дарина Заляєва12 червня 2015 р. о 01:48

    Доброго Вам дня! Випадково натрапила на Фото Ваших робіт! Я вражена! Аплодую Вашому таланту! Браво! Дуже дуже гарно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дарина, величезне дякую ! Надзвичайно приємно чути такі слова -- вони надихають ! І дуже рада знайомству -- заходьте, будемо товаришувати :))). І давайте на "Ти", гаразд ?

      Видалити