y

y

вівторок, 3 січня 2017 р.

* * * 

Ну, як зустріли Новий рік ? Подаруночки отримали ? Як настрій ?
Щиро вітаю всіх з Новим роком ! Нехай цей рік для кожного стане доброю казкою в яку хочеться вірити і яка не закінчується, нехай в кожному дому буде затишок, гармонія і любов, здійсняться всі бажання і кожен день буде наче кольорова веселка !



А сьогодні у нас сотуар -- гарне слово з французькими коренями, яке означає прикрасу у вигляді довгого ланцюжка, довшу, ніж найглибший виріз сукні. Є й інша назва -- "намисто-мотузка". Конструкція його гранично проста -- довгий ланцюжок або нитка бус, замкнута з підвіскою або відкрита з прикрасами на кінцях. Замкнені сотуари нерідко мають застібку і дуже не простеньку. Незамкнуті сотуари «а-ля шарфик» -- прикраса з вільно звисаючими кінцями.
 Сотуар відомий давно, він то ставав популярним, то віддавався забуттю. В черговий раз сотуар вийшов на сцену в вікторіанську епоху - близько 1880 років. І продовжив свою гру при королеві Едуардові VII і його дружині королеві Олександрі - вони тоді були в англійському світі законодавцями нарядів і коштовностей.


Сотуари можна носити в різних варіаціях -- на спині, в кілька витків навколо шиї, недбало закинутий за плече.

 



 Зараз сотуари повернулись і стали досить популярні, особливо з китицями і до них додалися, не менш популярні і модні зараз -- сережки-китиці.

Тому і мені захотілося зробити щось подібне :).

Сотуар "Шедар"





Шедар --  найяскравіша зірка сузір'я Кассіопея.

Цей сотуар був зроблений під конкретну сукню, точніше -- 2 :). Оскільки рішення, яка сукня буде вдягнена, ще не було і знаходилось в стадії вагання/сумнівів, а часу на виготовлення 2 прикрас не вистачало, то робилася -- одна, але щоб вона підходила і до синьої, і до коричневої :). Тому кольорова гамма була цілком зрозуміла.


Сотуар робився досить легко, на одному диханні -- і малюнок, і матеріали ніби самі виклалися :). 
 

В роботі використано багато матеріалів Swarovski : ріволі, кристали, перлини, біконуси і бусини, а це запорука не лише краси, а і якості. 
 

Ну і куди ж без японського бісеру TOHO і Delica -- мідного ( дуже його люблю за благородний шоколадно-металевий колір ) і синій ірис -- синій з веселковими переливами.


В комплект до сотуару ще зробились сережечки -- прості і лаконічні, але водночас милі і делікатні. 




Всім гарного продовження свят ! 

11 коментарів:

  1. З Новим роком! Щастя і багато несподіванного хорошого. :)

    Прикраса і сережки неймовірно гарні, також цікавим був екскурс в історію. :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Оленочко, і тебе з Новим роком і Різдвом ! Нехай цей рік принесе мішечок щастя і радості ! Про сотуар хотіла написати більше інформації ( цікавої ), але вирішила не втомлювати великим текстом в свята :))).

      Видалити
  2. Еееее, я так захоплено гортала до кінця, чекаючи побачити веж те фото разом із сукнею .... і тут таке розчарування :-)
    Дуже гарно! Але все одно - хочу побачити "в ділі" :-)
    Гарного святкування!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Ларисонька ! З фото, як завжди, проблема -- бо за фотографа, як правило, я :))). Тому якось спробую вговорити чоловіка і зробити фотосесію -- самій цікаво, як воно все зі сторони виглядає :))).

      Видалити
  3. як завжди - у захваті))) З Новим роком! Щастя тобі та натхнення!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуууую, Альонка ! Мені дуже приємно :))). І тебе з Новим роком і Різдвом !

      Видалити
  4. Оленко, з Новим роком! Здійснення мрій, гармонії, натхнення! :)
    Дуже оригінальний сотуар, ошатний та елегантний, з несподіваним поєднанням кольорів )) Рядки з історії цього виду прикрас було цікаво почитати ))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катруся, дуже дякую ! Сотуар, як аксесуар мені і самій сподобався -- і в роботі, і в носінні. Тому думаю скоро будуть ще, от тільки зимовий кошик дороблю :)))

      Видалити
  5. Лена, с Новым Годом тебя, первым делом! Пусть удача и вдохновение, радость и любовь обволакивают и держат в объятиях весь год, оберегая от разочарований и слёз!
    Сотуар интересный аксессуар, каждый раз, читая твои посты, хочется начать носить украшения) Этот мне напомнил имбирный пряник)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дашуня, спасибо тебе, большое-пребольшое !!! Абсолютно взаимно !
      Ну, значит нужно уже начинать носить украшения ! Тем более, что тебе очень подойдет и будет очень хорошо !
      Хм, имбирное печенье ... Классная ассоциация ! А че ? Действительно похоже ! Спасибо ! Я сижу и улыбаюсь теперь от удовольствия, как кот, что сметану съел :))).

      Видалити
  6. Олена, З Новим Роком! Просто вражена та без слів.....!!! Дуже гарні прикраси і цікаво було почитати про сотуар, дякую!

    ВідповістиВидалити