y

y

вівторок, 27 вересня 2016 р.

* * *

Про те що я обожнюю осінь в черговий раз говорити не буду :))), бо про це я можу розповідати безкінечно :))) . Бо ж вона  ( осінь ) така щедра на фарби, які не тільки милують око а і зігрівають душу. Вона навіює легкий сум, який не гнітить а надихає на поєзію, кличе на довгі прогулянки затишними алеями парку, який так ошатно вдягається в багряно-золотаві вбрання. Тішить теплими спогадами, які були заховані в найпотаємніших куточках серця і  щедро обдаровує нас подарунками, а саме -- врожаєм фруктів та овочів.
І сьогодні я поділюся рецептиком сливової смакоти. А ви любите сливи ? Я дуууууже !!! Солоткі, соковиті, пружні, злегка медові...мммм, смакота !



Нам потрібно : 

3 яйця
1 склянка борошна
1 склянка цукру
1/2 ч.л. соди ( погасити оцтом )
9 шт. слив ( бл. 400 г. )
150г. горіхів
Трішки варення чи джему ( у мене із червоної смородини )

Тісто готуємо по принципу шарлотки : яйця збити з цукром, і додати борошно і соду. 
Сливи розрізати навпіл, горіхи подрібнити ( залишити кілка цілих -- кількість відповідає кількості половинок слив). Половину подрібнених горіхів додати до тіста.
Тісто вилити у форму ( попередньо змастити маслом або встелити пергаментом ) і викласти половинки слив . В кожну половинку покласти по 1/3 ч.л. джему. Якщо сливи солодкі, то вибирайте кислуватий джем, якщо кислуваті -- солодкий :

  
Потім в кожну половинку додати по четвертинці ( половині ) горішка і посипати подрібненими горіхами.


 І ставимо випікатися до готовності при t 170'С, хвилин 20-25.

Після випікання вийняти з форми, охолодити і посипати цукровою пудрою ( за бажанням ).


Важливо !  Горіхи додайте обов'язково, бо саме поєднання горіхів, солодкої сливи і кислуватого джему робить цей пиріг НЕЙМОВІРНО смачним !!! 


  :20:Смачного і золотої всім осені !!!:20:  


2 коментарі:

  1. ммммм...воно мені аж сюди пахне :-)))
    Сливи цьогоріч не вродили, але пораду про горіхи я запам'ятаю на майбутнє :-)

    ВідповістиВидалити
  2. У мене слив у садочку взагалі немає ( ми були вимушені зрізати наші 3 сливи, бо були дуже старі і не давли врожаю ), тому на базарі мене вже всі знають -- як постійного клієнта-сливомана :))).

    ВідповістиВидалити