y

y

вівторок, 30 червня 2015 р.

* * *

Липень...Спекотний, сонячний, пронизаний ароматом духмяної липи ...А ще -- медовий. Саме в липні качають перший мед -- золотавий, запашний, найсмачніший, найкращий...В ньому аромат квітів, тепло сонця, шум степових вітрів, прохолода зеленого лісу...
Мед -  символ безсмертя, родючості, здоров'я, благополуччя, краси, щастя, «солодкості» життя, його називають їжею богів і еліксиром життя.
 Згідно старовинним апокрифів, райські ріки течуть молоком, вином і медом; від кореня світового древа виходять 12 молочних і медових джерел. За сербським віруваннями, мед виходить з ранкової роси і зорі як дар богів, він розлитий по квітам і листю, і його збирають бджоли. Як божественний напій він, так само як і молоко, ніколи не позичали, оскільки це небезпечно для обох сторін, але давали даром або продавали; заборонялося давати мед і віск циганці, розливати його і кидати на землю віск.

 Моралізаторська притча оповідає про те, як маленький Амур був ужалений бджолою в той момент, коли намагався вкрасти мед з вулика. Він зображений  поруч з Венерою, весь у сльозах, з сотами дикого меду в руках, а навколо нього літають бджоли. І мати  говорить йому, що рани, які він наносить іншим, набагато болючіші :))).


Бенджамен Уест

Венера втішає Амура, ужаленого бджолою



 
Я дуууже люблю мед ! Навіть зізнаюсь вам, що першим прикормом моєї донечки був саме мед :))). Тому, коли задумала свої " Улюблені десерти", то знала, що обов'язково зроблю щось медове :))). І сьогодні представляю вам черговий смаколик :


  " Медовий грильяж "


 
 Форму кольє спеціально робила асиметричною -- це ж грильяж, все намішане : горішки, сухофрукти, мед. Ну, я грильяж роблю з сухофруктами :))).


 Як і в однойменному десерті тут багато "смачненького" -- тигрове око, амоніт, агати ( чорні і жовтий ), сонячний камінь і оптичний кальцит -- красивий, медовий , з іризацією. Ще й форма така незвична. Словом -- "смачненький " :))).
 



 А ще ріволі кольору "шампань" і "коньяк ", тому грильяж трішки хмільний :))).




Отакий солодкий і золотавий "десертик ".
 


І ще трішки про камінці .

Кальцит.
Інші назви мінералу і його різновидів: кам'яна квітка, кам'яна троянда, паперовий шпат, сталактит, сталагміт, небесний камінь.
 Цей мінерал розширює свідомість людини, дає йому можливість передбачити наслідки нових починань, нових знайомств, дозволяє осягнути справжнє ставлення до власника каменю інших людей. Кальцит дуже прив'язується до свого власника, і якщо людина втрачає або дарує його, він на довгий час блокує свої магічні здібності і відмовляється служити новому власнику. Кальцит можна тільки передавати у спадок. Причому спадкодавець повинен підготувати кальцит до прийдешньої зміни - він повинен «познайомити» камінь з майбутнім власником. Робиться це за допомогою нехитрого обряду. Виріб з кальциту (або прикраса з ним) власник вкладає в руку спадкоємцю і вимовляє ритуальну фразу: «Віддаю тебе з вдячністю за службу. Служи йому (ім'я), як служив мені »(фраза вимовляється тричі). Після цього новий власник каменю повинен потримати кальцит під струменем проточної води (щоб змити зв'язок каменю з попереднім власником) і, зосередившись на мінералі, встановити з ним контакт. Якщо у людини немає бажання розкрити свої екстраординарні здібності, медитація не потрібна - зв'язок встановиться після тижня постійного носіння каменю.Астрологи стверджують, що кальцит можна носити людям, що народилися під будь-яким знаком зодіаку, крім Скорпіона. Останнім він відмовиться служити, оскільки Скорпіони за своєю природою схильні до занять чорною магією, а кальцит - магічний камінь світлих сил.

 В якості талісмана кальцит є прекрасним помічником бізнесменам, економістам, фінансистам, юристам і лікарям. Він робить їх далекоглядними і береже від професійних помилок. Астрологи радять мати вироби з кальциту автолюбителям і професійним шоферам, оскільки вважається, що камінь здатний уберегти власника від труднощів шляху, зокрема від аварій.


Тигрове око. 
Свою назву тигрове око отримав за схожість з оком цього грізного звіра: хвилеподібний відлив і сяйво, як дуги у хижих кішок.Магічні властивості тигрового ока відомі з давніх часів. Вважаючи цей камінь сонячним, його використовували найчастіше як оберіг від злих духів проти порчі. Римські легіонери носили їх, як магічні талісмани, які захищали в хвилини бою. Для посилення його магічних захисних сил на ньому гравірували магічні символи. Тигрове око був амулетом і магічним талісманом і в індійців. Сучасні практикуючі маги також вважають, що тигрове око здатне вберегти свого господаря від багатьох небезпек, так як він виховує в людині розсудливість і не дає робити необдумані вчинки.Працьовитій людині тигрове око обов'язково допоможе досягти успіхів у кар'єрі, відведе подалі нечесних партнерів, приверне прибуток до задуманим операціях, усуне конкурентів. Але для того, щоб камінь «захотів» допомагати своєму власникові, людина сама повинна бути активним і цілеспрямованим. Тигрове око не любить інертних і ледачих людей, він починає їх обтяжувати. З часом ліниві власники обов'язково втрачають їх - камінь любить, коли його самого і його зусилля цінують по гідності.Талісман з тигровим оком служить людям, що займаються творчою діяльністю, а також тим, у кого робота або хобі пов'язані з ризиком для життя або підвищеним травматизмом. Наприклад, брелок з тигровим оком здатний зміцнити волю до перемоги у спортсмена.Тигрове око наділений досить потужним енергетичним потенціалом. При небезпеці він тисне на палець, якщо його носять у персні, а якщо це кулон, то він стає помітно важче; намиста в цьому випадку стають ніби тісні.



Піду поділюсь "десертиком " до

 

23 коментарі:

  1. Оленко, читаю, роздивляюся...Кожна твоя робота - це насолода для очей, кожна розповідь тішить і живить розум. Дуже люблю твій блог. Він не з тих, де швидко пробігаєш очима фото і поспішаєш далі. На твоїх сторінках затримуєшся, до них повертаєшся...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, дякую за такі теплі і хороші слова !!! Це просто неймовірний комплімент і насолода ! Я аж зашарілася :)))...
      Дуже-дуже приємно, що мої роботи і публікації викликають таку реакцію ! Це натхнення, бажання рухатись вперед і відкривати щось нове ! Обіцяю і надалі так працювати :))).

      Видалити
  2. І знову розкішна смачна краса :) Я в захваті!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Інночко, дякую дуже ! Так, грильяжик це смачно ! Я для фотосесії зробила велику порцію але поки діло дійшло до фотографування, то лише 3 шматочка встигла "врятувати" :))).

      Видалити
  3. Оленко, який гарний та смачний "грильяж"! :) Дуже приємні теплі та медові відтінки )) Мені так подобаються такі асиметричні прикраси, де різні камінчики та намистинки гармонійно складаються у фантазійну композицію ))
    І дуже цікава у тебе інформація про камінці - сама цікавлюся історією та якостями самоцвітів, тож із задоволенням про них читаю :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катруся, дякую ! Я теж дуже люблю асиметричні прикраси -- в них якийсь особливий шарм.
      А камінці люблю ще більше :))). Я і прикраси власне почала робити саме через любов до каміння -- це неймовірне природне багатство, в кожному своя історія, краса, загадка...І кожен раз дізнаюся при них щось нове -- це захоплює.

      Видалити
  4. Оленко, скільки ти всього цікавого написала: і про мед, і картину красиву, і про камінці, а кольє яке!!! Дійсно, дивишся і бачиш справжнісінький грильяж))), стільки різноманітних камінців і намистинок і всі витримані в одній кольоровій гамі, ти твориш дива!!!
    Я теж обожнюю мед, намагаюся робити запаси побільше, але все одно він швидко закінчується, у нас його всі полюбляють))).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, тобі, Катруся ! Якщо чесно, то тексту було ще більше ( мабуть вдвічі :))), саме через любов до меду і камінців...Та потім подумала, що трішки зменшу об'єм цієї "солодкості" а то від такої кількості буде надто приторно :))).
      А мед .."Мёд – это очень уж хитрый предмет. Мёд, если есть, то его сразу нет ! -- Вінні Пух був правий :))). В нас теж всі його полюбляють, ми ще стараємося щоб у нас був різний, квітковий, липовий, акацієвий, соняшниковий, лісовий, гречаний ( мій улюблений ) і т.д.

      Видалити
    2. О, і я люблю гречаний, а взагалі теж стараємося щоб у нас був різний мед. Фразу Вінні Пуха теж згадувала, коли писала комент)))

      Видалити
  5. Леночка, твой блог для меня - как отдушина: здесь и красотой полюбоваться можно, и новые знания получить из твоих рассказов))) Колье - бесподобное, эта асимметрия придает ему еще большую схожесть с пёстрым лакомством, и самоцветы встали так гармонично, как драгоценные орешки в медовой оправе)
    И отдельное спасибо за художественно-историческую часть, я мед люблю до безумия, но большее, что про него читала - это таблички с описанием сортов на рынке))) Теперь буду кушать любимое лакомство с высокими мыслями об античной мифологии)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Маришка, спасибо огромное за теплые слова и такую высокую оценку моему блогу ! Сижу краснею, как школьница и радостно улыбаюсь :))).
      Рада, что нашла еще поклонниц этого сладкого и золотистого лакомства - меда. А на счет художественно-исторических экскурсов, так я сама каждый раз удивляюсь новой информации о том или ином предмете :))). Век живи век учись - правильно и мудро сказано :))).
      О табличках насмешила :))).

      Видалити
  6. Леночка, восхитительное колье!!! Действительно, очень медово-ореховое!!!:) Даже аппетит поднимается!!!:) У тебя потрясающее чувство цвета! Ничего лишнего и кричащего, все очень выдержанно и гармонично!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ленуля, огромное спасибо !!! Тааак приятно !!! Относительно цвета, то я просто люблю чтобы было не очень феерично и ярко, больше естественности и натуральности .... Хотя ... иногда хочется и психануть :))).

      Видалити
  7. Какая красота, приятные медовые оттенки, просто нет слов - восторгаюсь!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олечка, большое спасибо ! Невероятно приятно ! И заходи в гости -- еще чем-то вкусненьким "угощу" :))).

      Видалити
  8. Невероятно, вот это просто шедевр!!! Ааа класс, как много оттенков, оочень понравилось что ассиметричное - точно грильяж! Вкуснятина мммм

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, Дашуня, спасибо за такую высокую оценку - так приятно и "сладко" от твоих слов, как грильяжику откусила :))). А асимметрию сама люблю - есть в ней какая-то загадка и простор для фантазии :))).

      Видалити
  9. Леночек! Один "десертик" вкуснее другого! Мне кажется, что я уже порастеряла все восторженные слова, остались одни охи, ахи, вздохи и всхлипы. Сейчас в интернете можно найти столько разнообразных колье из камней и бисера, но только твои отличаются потрясающей гармоничностью и образностью! Столько разных камней, все разной формы, разных оттенков, а ты сумела объединить их так, что кажется, ни одному камушку не жить без другого!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Светик, я таю от твоих слов:))) ... Честно ... Для меня лучший комплимент и наслаждение, если мои украшения узнаваемые и "не такие, как у всех" -- это то, о чем я всегда мечтала и хотела достичь ... Я, конечно, еще работаю над стилем и техникой и нахожусь только на пути к цели ... но это невероятно приятно слышать, ТАКИЕ слова о моих работах ! Очень-очень-очень тебе благодарна !!!

      Видалити
  10. Оленка, как же ты интересно пишешь! И истории и про камни))) хоть мне и тяжело читать украискою мовою, но так даже интересней)))
    Про колье могу сказать только одно - оно Восхитительно!!! У него словно сладковатый медовый привкус ( по ощущениям) =)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Машенька, огромное спасибо !!! Очень приятно ! О камнях и разные истории, я и сама всегда с огромным увлечением узнаю все новое и новое - это захватывает !
      Ооочень рада "видеть" тебя у себя в гостях :))). А относительно украинского языка, так может тебе удобнее читать с переводчиком, там в самом верху, в левом уголке, есть.

      Видалити
    2. Люблю первоисточник=))) мы легких путей не ищем=D

      Видалити
    3. Ага, я тоже :)))...А ты, случайно, не Близнецы ?

      Видалити