y

y

суботу, 21 березня 2015 р.

* * * 

Знаєте за що я найбільше люблю весну ? За таке довгоочікуване і приємне тепло, за ласкаве усміхнене сонечко, за дзвінкоголосі  струмочки ? Чи за солодкі співи голосних птахів, прозоре, глибоке небо і свіже весняне повітря ? Найбільше я люблю весну за квітучі сади ! Я не перестаю дивуватись тій неймовірно ніжній і тендітній красі ! Дерева стають такими цнотливими, чистими, зворушливими. Все навколо вкривається біло-рожевою фатою, наче тисячі струнких і юних наречених кружляють у весняному танці...Повітря наповнюється духмяним солодкуватим ароматом, який вдихаєш на повні груди і серце огортає ласка, натхнення і любов...


...І хоч до цвітіння дерев потрібно ще трішки зачекати але...з бажанням і уявою сперечатися важко :))). Тому і з'явилася ця прикраса :


" Яблуневий цвіт "


  Оскільки в кольє багато сріблястого бісеру, то воно мені нагадує яблуневий цвіт омитий росами :))).





Ніжні рожеві квіточки -- камінці : рожевий кварц ( люблю цей камінчик за ніжність і тендітність, є в ньому якась чуттєвість і витонченість ) і котяче око, а салатові листочки -- авантюрини :))).





І традиційно про камінці :

 Рожевий кварц відомий дуже давно: рожеві намистини, яким більше 9000 років, знаходили на території Стародавньої Месопотамії. В античні часи вважали, що рожевий кварц послали на Землю боги, щоб навчити людей любити один одного і жити в мирі та злагоді.
Рожевий кварц - це камінь зародження кохання і щирих ніжних почуттів. Він допомагає впоратися з душевними переживаннями, забути образи і розчарування і почати все спочатку. 
  Він здатний залікувати душевні рани, допоможе вам навчитися прощати і налаштує на кохання. На зміну замкнутості приходить відкритість, з'являється бажання посміхатися і спілкуватися з людьми.
 Рожевий кварц вчить радіти життю, прощати, дивитися на світ очима дитини, отримувати задоволення від кожного моменту свого життя і любити себе.
 Прекрасний талісман для творчих людей. Він стимулює уяву, наділяє творчою енергією, притягує успіх, дає впевненість у себе.
Однак  постійно носити його не рекомендується. Потужна енергетика каменю здатна «одягнути рожеві окуляри» на свого власника, захопити в світ ілюзій, і людина може втратити зв'язок з реальністю.

Авантюрин.  В давнину вважали, що авантюрин прямо пов'язаний з місячної магією і його мінливий вплив на людину приписували цьому зв'язку. Місяць впливає на людину по-різному. По-перше, в залежності від фази, в якій вона знаходиться (зростаюча, повна, спадна, темна); по-друге, залежно від типу і характеру людини.Саме тому існує дві протилежні думки про те, який вплив надає авантюрин на свого власника. Одні стверджують, що мінерал допомагає при азартних іграх, але зловживання цією допомогою може призвести до серйозних матеріальних втрат, аж до повного розорення. Інші називають авантюрин «посередником  чистої любові» і вірять, що він привертає до свого власника серцеву прихильність . Але й ті й інші сходяться в одному - цей камінь загострює позитивні емоції людини: заряджає його оптимізмом, упевненістю в собі, наділяє ясністю розуму і покращує настрій.
Авантюрин може стати прекрасним помічником у справах сердечних. Цей самоцвіт також можна назвати «музою», оскільки він викликає натхнення і творчі пориви у письменників, художників, музикантів.



 І піду поділюсь "цвітінням" до

 



24 коментарі:

  1. Леночка, потрясающие цвета!!! Нежнейшие яблоневые оттенки! Красивейшие узоры!!! Такое украшение нужно одевать с легким воздушным шифоновым платьем и лететь на крыльях любви и радости!!!
    Я очень люблю розовый кварц, он нежный, теплый и похож на леденец!!!:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ленуся, спасибо тебе ! Я тоже думаю, что с шифоновым платьем будет лучше всего :))) - появится ощущение легкости, воздушности и полета ... Словно бабочка, которая порхает над цветущим садом :))). А розовый в последнее время стал моим любимцем :))).

      Видалити
  2. Але вже круто ти вмієш передати кольори!!!! Просто неймовірно красиво!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Ларисонька ! Це не я -- це природа, я тільки користуюся її палітрою :))).

      Видалити
  3. Даааа, интересно, будет ли хоть одно твоё украшение, про которое я подумала бы - "Вот это моё любимое!"))) Мне нравятся все, видимо это и называется - призвание.
    Цвета потрясающие, колье хочется понюхать и съесть!)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нет-нет, есть нельзя ! :))) ... О любимом ... хм ... задумалась ... Ну, что же хороший стимул -- сделать такое чтобы стало твоим любимым :))), значит буду работать :))). Спасибо, Дашуня !

      Видалити
    2. ойойой, это опечатка! Хотела написать "... про которое я НЕ подумала бы - "вот это моё любимое"..." )))

      Видалити
    3. Ха, опечатка опечаткой...но работать с удвоеной силой очень захотелось :)))...Так что, Дашуня, спасибо тебе большое -- я уже зарядилась и буду творить :))).
      Да в принципе я поняла суть твоего комментария :))). Хотя, немного поначалу задумалась :))).

      Видалити
  4. Яка ж краса!!! Чисті ніжні кольори, Оленочко, ти своїми роботами піднімаєш настрій у ці знов пахмурі дні!)) Кольє дійсно дуже схоже на квітучу яблуню, я також вже чекаю на цвітіння))) І про камінці дуже цікаво почитати. А що це за квітка брала участь у твоїй фотосесії?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катруся, дякую ! Дуууже приємно, що мої роботи піднімають настрій -- це величезний комплімент для мене і саме те, що я хочу досягнути, коли роблю прикраси !
      Щодо квіточки, то, звичайно, хотілося до фотосесії долучити квітучу гілочку яблуні, але...до цвітіння ще трішки довго і чекати не хотілось. Тому довелося щось придумувати і я взяла штучні квіточки ( коли купувала казали маргаритки ), додала справжні листочки ( висмикнула із букету подарованого на 8 березня ) і зробила таке суцвіття -- вийшла китайська яблунька :))) ( у мене є у садочку ).

      Видалити
    2. Я ж дивлюся, що листочки справжні й думаю, ну що ж це так квітне зараз, а виявилося, що знов ти начаклувала)))

      Видалити
  5. Леночка, я не устаю поражаться, охать, ахать и ... даже слов подобрать не могу! Красота цветов - это что-то такое хрупкое, ускользающее, недолговечное! А ты так точно умеешь передать это в камне! И не только то, что можно увидеть, но даже и то, что можно только почуствовать! Украшение, достойное царственных особ!. Леночек, ты - волшебница!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, Светик, я расцвела и зарумянилась, как цветущая веточка на первом фото, от твоих слов :))). Бесконечно приятно !!! Спасибо, тебе, огромное !!! Это колье было абсолютным экспромтом, потому что есть те, которые я обдумываю, планирую, а есть такие, что просто достаю камни из своих запасов, раскладываю, выбираю приглянувшиеся и ... начинаю работать. Вот это была именно такая работа :))). Просто хотелось весны, нежности, цветения и с такими мыслями и делала :))).
      А еще из всех цветущих деревьев больше люблю яблоньку ... незнаю почему. Какая-то она мне особенно нежная и трогательная, а может потому, что самые любимые фрукты у меня яблоки :))).

      Видалити
  6. Сама ніжність та вишуканість! Я також неймовірно люблю той час, коли дерева квітнуть, і також, як і ти - особливо запашний рожевуватий цвіт яблуні - ммммм.... :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Олюня ! Я вже вчора ходила до дерев у своєму садочку і дивилася на бруньки :))), заглядала коли вони вже розквітнуть :))). Навіть аромат квіточок вже відчувала ( думками звісно :))).

      Видалити
  7. Обалдено, такая нежность, трогательность, царская красота)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оленька, спасибо огромное ! Мне очень приятно, что колье понравилось. И рада знакомству - заходи будем дружить :))).

      Видалити
    2. С удовольствием будем дружить)) я погуляла по блогу, в восторге! работы потрясающие)))

      Видалити
    3. Ой, спасибо огромное, еще раз ! Я даже смутилась от твоих слов :))). Но не буду лукавить -- очень приятно :))).

      Видалити
  8. Просто божественно! Такое нежнейшее сочетание цветов! Прелесть!

    ВідповістиВидалити
  9. Чудова прикраса, така витончена та ніжна! Її можна довго та із задоволенням розглядати ))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Катя ! Приємно, що прикраса викликає такі емоції і дуже рада знайомству :))).

      Видалити
    2. Взаємно, Олено! :))) У захваті від Ваших чарівних прикрас і поетичної атмосфери )) І від тортиків також ))

      Видалити