y

y

понеділок, 9 березня 2015 р.

* * *

Весна - закохана, квітуча мрійниця ! Після довгої лінивої зими все прокидається і набирається сил... Дерева, як тисячі ніжно-рожевих і білих наречених розквітають навколо. Таких невинних і тендітних...Які з часом перетворюються на яскраво-зелених струнких паняночок, з розкішним густим волоссям...Струмки, дзвінкими потоками, стрімко біжать по землі і розносять радісні новини про прихід весни...Сонечко все частіше визирає із-за кудлатих хмар і дарує тепло, яке наповнює не тільки наші тіла а і серця ! Ми знімаємо тяжкі зимові вбрання а разом з ними і весь смуток, втому і лінь...Ми відкриті, радісні і усміхнені ! Сповнені нових ідей і планів ! Серце наповнює ніжність, тепло і надія...




Хоч на дворі ще досить сіро та вже так хочеться того весняного тепла, ніжних акварелей і духмяного цвіту :)))...Тому і з'явилося натхнення а за ним і нова робота...Скажу чесно -- давно хотіла зробити щось таке ніжне і весняне та хотілося саме з певним камінцем, тим який якнайкраще передасть весну -- преніт...Це досить рідкісний камінь і я доволі довго його шукала...Але ж -- хто шукає, той знаходить :)))...Пошуки були не марні і я стала власницею 2 ніжно-салатових камінців, напівпрозорі з зеленою травичкою і сонячними "зайчиками "...


"  Ніжність весняного ранку "...










 І про преніт .
Своє ім'я преніт отримав від капітана Хендріка  фон Прена, який вперше привіз тоді ще невідомий мінерал з мису Доброї Надії. А ще преніт називають "капский хризоліт" або "капский смарагд".
 Преніт - камінь спокою й умиротворення, тому цей дорогоцінний камінь нерідко використовують для талісманів. Також вважається, що преніт дуже підходить для медитацій. Ще є повір'я, що за допомогою преніту можна дізнатися приховане минуле і навіть зазирнути в майбутнє. У країнах Європи вважають, що преніт має особливий вплив на жінок. Їм рекомендується носити намиста і браслети, зроблені з преніту, щоб набути більшої привабливісті для чоловіків, а також знайти своє місце в житті, стати впевненою в собі.

Піду закликати весну до :

 



19 коментарів:

  1. Надо же, комплект именно в тех оттенках, которые сейчас у меня в фаворе!)
    Украшения - сама нежность!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ага , у меня тоже сейчас обостренное восприятие и желание нежного , романтического и женственного :))). Спасибо, Дашуня !

      Видалити
  2. неймовірно красиво. Він продається?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Олюня ! Ні, на жаль, він тільки для прикладу...Але планую зробити ще щось в такому плані :))).

      Видалити
  3. Оленко, якби ти тільки знала, з яким нетерпінням я чекаю на твої нові пости!!! Відкриваючи їх просто подих затамовую, знаючи про те, що зараз побачу чергову красу. Просто неймовірний комплект!!! Весна, ніжність, свіжість...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Зоряночко ! Тааак приємно знати, що є ті кому до вподоби мої творіння, адже я завжди сумніваюсь з приводу кожної роботи :))). Але відгуки і теплі слова додають впевненості і допомагають рухатись вперед і для мене це дуууже важливо .

      Видалити
  4. Оленочко, дуже ніжний комплект!!! Поєднання таких чистих ніжних кольорів дійсно нагадує, що ось ось почнуть розпускатися зелені молодесенькі листочки та заквітнуть дерева!!!
    Дуже подобаються такі твої браслети!))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катруся, Дякую ! От саме ніжності і хотілося, такої романтичної, юної, свіжої...і здається вдалося :))). Ох, як нелегко даються браслетики...Я колись взагалі зарікалась, що не буду їх робити...ніколи...Та...я ж ненормальна і те, що є найважчим я виконую з особливим азартом :))).

      Видалити
  5. Веснаааа!!!! Як ти гарно обігруєш кожен камінчик!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Ларисонька ! Я стараюсь :))), бо ж камінці красиві по свої природі і я їх дуже люблю, тому намагаюся вловити ту тонку грань щоб підкреслити красу каменя, щоб розкрити і передати характер.

      Видалити
  6. Як тендітно і по весняному ніжно!

    ВідповістиВидалити
  7. Це просто суцільна ніжність, легкість та невагомість! :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Олюня ! До речі, хоч в прикрасах і каміння та вони, дійсно, легкі. Ну, це щоб відчуття легкості було абсолютним :))).

      Видалити
  8. Леночек! У меня просто дыханье перехватило! Одно из моих любимых цветовых сочетаний - нежно зеленый и нежно-розовый! Довольно простое, насколько вообще могут быть простыми украшения, выполненные в этой дивной технике. И в тоже время такое сложное,изысканное! Дивная гармония! Нежность невероятная!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Светик, спасибочки !!! Признаюсь, что розовый не слишком люблю, точнее не любила ... потому что в последнее время мне хочется чего-то нежного, легкого и .... розового :))) даже мои близкие удивляются этой розовой любви :))) ... Поэтому, когда начала эту работу, то совершенно уверенно добавила розовый. Плюс хотелось именно такого нежного-нежного, а именно такие цвета и создают ту нежность, легкость и весну ... А еще хотелось изысканной простоты, потому что это ежедневный комплект ... и, кажется, удалось :))).

      Видалити
    2. Спасибочки, Светуля ! Буду и дальше стараться :))).

      Видалити
  9. И снова шедевр! Я в восторге! Лена, ты - гений! Поражаюсь твоей фантазии! Продолжай идальше нас удивлять! Умница!

    ВідповістиВидалити