y

y

суботу, 7 лютого 2015 р.

* * * 

Давним-давно, задовго до появи людей, єдиними видимими частинами землі були засніжені піки високих гір. Час від часу сонце розтоплювало сніг, змушуючи тим самим воду бурхливим потоком спускатися з гір, утворюючи при цьому чудові водоспади. Ті, в свою чергу, вируючою піною мчали в бік морів і океанів, після чого, випаровуючись, утворювали кучеряві хмари. Ці хмари зрештою зовсім заступили від сонця вид на землю.
Одного разу сонцю захотілося розбити цей непроникний покрив. Пішов сильний тропічний дощ. Після нього утворилася величезна веселка і обняла все небо.
Захоплені небаченим досі видовищем безсмертні духи - єдині тоді мешканці землі - стали злітати до веселки з усіх навіть найвіддаленіших країв. Кожному хотілося відхопити містечко на різнобарвному мосту. Вони штовхалися і сварилися. Але потім всі посідали на веселку і дружно заспівали. Мало-помалу веселка прогиналася під їхньою вагою, поки нарешті не звалилася на землю, розсипавшись при цьому на незліченна кількість дрібних різнокольорових іскорок.
Безсмертні духи, досі не бачили нічого подібного, затамувавши подих спостерігали за фантастичним різнокольоровим дощем. Кожна частинка землі з вдячністю прийняла уламки небесного моста. Ті з них, які були спіймані деревами, перетворилися на орхідеї.
З цього і почалася тріумфальна хода орхідей по землі. Різнокольорових ліхтариків ставало все більше і більше, і вже жодна квітка не наважувався заперечувати право орхідеї називатися королевою квіткового царства...
                                                                                                        ( Легенда племені майори ).


Ще одне моє випробовування самої себе :))). Чому ? Просто робота виконана в кольорах, які м'яко кажучи не є моїми фаворитами -- ні чорний, ні фуксія...Але у всьому винен камінь і ... мої орхідеї :))). Спочатку мені на очі потрапив агат з друзою -- цікавого кольору і фактури ( скажу чесно вже давно на них заглядалась та щось не наважувалась придбати ). А потім...на підвіконні розквітли мої орхідеї і...прийшло натхнення :)))...


" Нічна орхідея "







 Агат з друзою має рельєфну поверхню і складається з маленьких кристаликів, які гарно виблискують і переливаються. Вони мені схожі на краплинки роси чи цукровий десертик:))). Ех, шкода, що фото не передає всієї фактури !


  
А ще розкажу трішки про камінь. Агат має дуже багато видів і всі вони надзвичайно красиві і різні. В кожного своя історія, властивості, кольори і фактура.
 У давнину агат вважали улюбленим каменем богині Помони, яка була покровителькою врожаю і садівництва. Римляни присвятили цей камінь саме їй і під час посадки рослин закопували в землю маленькі кульки, виточені з агату.

Існує кілька версій виникнення назви цього мінералу. Наприклад, деякі вчені вважають, що назва «агат» походить від грец. abates - щасливий. Інші стверджують, що мінерал отримав назву від сицилійської річки Ахатес, в якій його добували в давнину.

За старовинними переказами, агат символізує здоров'я і процвітання, довголіття і нормальну психіку (навіть під старість), захищає від грози, небезпек хвороб і продовжує життя, охороняє від ворогів, укусів змій і скорпіонів. Він благотворно впливає на власника, надаючи йому сили, красномовство, переконливість, і привертав симпатії оточуючих.
 Вважалося, що агат допомагає зберегти вірність коханих одне одному, тому коли на них чекала розлука, вони обмінювалися перснями з агатової вставкою. 
 В якості талісмана агат допомагає власникові відкрити обман, виявити недоброзичливців, попереджає що насуваються неприємності.

 Друза - це безліч кристалів, які співіснують разом у мирі та гармонії. Вони являють собою розвинене співтовариство, де кожен член по-своєму унікальний і досконалий.
    Кожен окремий кристал впливає на сусідні як власною енергією, так тією, яку він прийняв від своїх "братів", заряджаючи один одного, випромінюючи світло гармонії в навколишній простір і самі разом купаються в загальних променях. Це може служить людям, прикладом гармонійного співіснування на Землі.



А я піду поділюсь легендою до :

 

20 коментарів:

  1. Оооооо! ООООО! Нет у меня слов. Потрясающе красиво, узор, камень, расцветка!
    Каждый раз думаю "Ну лучше уже некуда", и с каждой новой работой восхищаюсь всё больше. Лена, ты волшебница!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, Дашуня, спасибки большое-большое !!! Знаешь, когда делаешь работу, которая самой не совсем нравится и сомневаешься в ее результате, то такие отзывы заставляют пересмотреть свое отношение к ней:))) ... Вот и сейчас почитала твой комментарий и уже начала испытывать симпатию к колье :))) ... Не знаю, как в других но для меня ооочень важны слова со стороны ( как положительные так и отрицательные ) - это всегда наталкивает на размышления ... А в размышлениях рождаются выводы, которые помогают двигаться вперед и развиваться :))) ... Спасибо еще раз!

      Видалити
  2. А я вже встигла помилуватися тією красою на ЯМ. Оленко, як тобі вдається такі рівненькі бісерні лінії, маєш якийсь секрет, чи то діло практики?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Зоряночко, дякую !
      Ох, лінії...лінії...Знаєш я завжди звертаю увагу на ті лінії в роботах інших, не те щоб спеціально, просто рефлекторно :))). Я ж екстра естетка :))) і мені має бути або ідеально або ніяк ( ну хоча б наближено до ідеалу :))), тому волею не волею помічаю рівності і не рівності :)))...
      Секретів тут не має...хоча є один ( якщо його можна назвати секретом :))) -- моя впертість :)))...Якщо хтось хоч раз побачив, як я рукодільнічаю, то одразу ставлять діагноз -- схиблена :)))...Бо я буду сто разів переробляти, сидіти над роботою ( не тільки бісерною ), колупати поки не буде так, як мені хочеться :))). І при цьому не нервую, спокійна і врівноважена -- просто я люблю процес і якщо чесно, то готова робота мені вже не цікава :)))...
      От наприклад це кольє на перший погляд і не складне але далось воно мені не легко -- саме через немалу кількість ліній...Майже кожна лінія піддавалася корекції і переробляння :)))...
      А ще у мене є один бзік -- те, що мені не вдається і здається надскладним діє на мене мов червона ганчірка на бика і викликає у мене величезне бажання подолати цю перепону :))), тому я буду вперто над цим працювати -- я ж кажу -- схиблена :))).

      Видалити
    2. Оленко, яка ж ти молодчинка! Такою працелюбність можна лише захоплюватися. Як на мене, це просто ідеальний підхід до справи, адже твої роботи є доказом того. Кожен твій виріб, направду, виглядає ідеально( і це не є перебільшення). Акуратність виконання видно одразу і це викликає не аби яку довіру до Майстра.

      Видалити
    3. Дякую, тобі, Зоряночко ! Але до ідеалу там ще ой як далеко і це я не кокетую :)))...Я направду бачу в своїх роботах багато недоліків і щоразу впевнена, що можна було краще :)))...Та...поки я бачу ті недоліки і поки вони є, то ця справа мені не набридне :)))...Така вже я -- є перепони -- буду долати, немає -- то якось і не захоплює :))).

      Видалити
  3. Великолепное колье!!! Словно распустившиеся в ночи орхидея, сияющая под лунным светом - словно сказка=)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Машенька, спасибо большое ! Тааак приятно, что у тебя такие ассоциации :))) - я хоть уже и большая девочка, но сказки ооочень люблю и .... тссс - даже в них верю :))) ...

      Видалити
  4. Справді чудесні кольори та їх поєднання особливо! Дивно, що тобі вони не до душі... думаю, ти ще трішки полюбуєшся цією красою і полюбиш їх :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Ларисонька ! От саме смішне те, що сьогодні передивлялася свій гардероб ( ну, бо ж скоро весна і маю трішки його обновити ) і....знайшла блузочку кольору фуксії, і 3 сукеночки ( ! ) : одна -- чорна з фуксією, друга -- темна фуксія, третя фуксія з чорним мереживом :)))...Ааааа, і це все я сама шила :)))...Блііін я в шоці !!! А ще кажу, що чорне і фуксію не люблю :))).

      Видалити
  5. Яскраве вишукане кольє, іноді хочеться саме таких кольорів!!! Бачу його прикрасою маленької чорної сукні)). Агат дуже красивий, дійсно схожий на смачненький желейно-цукровий десертик))).
    Дякую, що познайомила з красивою легендою про орхідею і про агат цікаво було прочитати, і про друзу!)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катруся, дякую ! Так-так, іноді хочеться :)))...У мене ж не буває чіткого плану роботи, що в голову стрельнуло те і роблю :))). Тому, яка буде наступна і поняття не маю :))), іноді вже, коли пів роботи зробила "прокидаюсь" і думаю : " А що це ? Що за кольори, камінці, бісер ? Хто це підбирав і чому ? " :)))...
      Я до речі теж бачу це кольє в компанії маленької чорної сукні :)))...Ми з тобою на одній хвилі !

      Видалити
  6. Лена, привет! Как всегда, просто шикарно!!! Молодец!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді

    1. О, Викуся - привет !!! Ты где пропала ? Мне уже скучно без тебя и твоих пушистых милашок ... Мы с дочкой все в магазинчик к тебе заглядываем - любуемся и радуемся :))).
      Спасибо, что не забываешь и заходишь в гости - мне ооочень приятно ! Не пропадай !

      Видалити
  7. Перше слово, яке мені спало на думку при перегляді фотографій- ідеальне:) Ідеальне кольє! А ще воно вишукане, жіночне та просто розкішне!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуююю, Олюня ! Від такої кількості компліментів починаю переглядати свою думку щодо цього кольє :)))... і ... вже, навіть, виникає симпатія :))).

      Видалити
  8. Изысканное! Я вот прям сразу представила себе как бы оно могло прекрасно смотреться с черным шелковым платьем - уух! Отдельное спасибо. Леночек, за рассказ про агат!!! Я вот интересная чучундра! Половина моих сборных бус включает в себя бусины агата, есть чисто агатовые бусы, и есть просто ограненные агатовые капли-подвески разных оттенков. Я ведь агат оооооочень люблю! И при все при этом ни разу не задумалась о его свойствах! Приятные у агата свойства))) Теперь хоть знать буду)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Светуля, спасибо ! Я тоже люблю агаты и именно за их разнообразие - есть просто роскошные и удивительные экземпляры ( и некоторыми из них я владею :))) ! А сколько о них есть что рассказать - ого-го !!! И каждый раз открываю для себя все новые и новые стороны агата. Вот сейчас работаю над очередной работой и снова будет чудесный агат и ... новые свойства, истории, легенды ... Скоро покажу :))).

      Видалити
  9. Сказать красиво, это ничего не сказать..... Шикарно, я в восторге!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Іриночка ! Я рада, що кольє викликає позитивні емоції !

      Видалити