y

y

четвер, 25 грудня 2014 р.

* * * 


В тіні розкішних крон і соковитої лазурової зелені, де освіжаюча прохолода і легенький подих вітерцю, де спокій і тиша -- є тиха заводь...Повітря тут наповнене життєдайною силою і коли вдихаєш його на повні груди   воно цілющою силою наповнює кожну клітинку твого тіла, розливається по ньому і дає тобі колосальний заряд енергії. Навколо такий спокій і тиша,  що навіть трішки лякає. Коли наступаєш на гілку  її гучний хруст летить далеко-далеко, вдаряється в кожне дерево і розноситься потужним відлунням...Співи птахів звучать стоголосими дзвіночками і такі голосні , немов величезна дзвіниця заграла всіма своїми дзвонами а ті розлетілися довкола і гучно впали розсипавшись в густих  травах...Крізь міцне листя і гілля проникає мало сонця і вода у заводі здається темною, але...Але якщо придивитися, то можна побачити, що вона дуже чиста і прозора -- видно кожен камінчик, кожну ямочку і горбочок...Можна годинами вдивлятися в ту прозору дзеркальну гладь і зачаровуватись її красою, ласкою і спокоєм...Згадувати, думати, мріяти...



Так-так, я знаю, що зараз зима і дописи мають бути зимові...Та це кольє і для мене самої стало несподіванкою :))). Я ж почала робити таке зимове, сніжне та...немає снігу і немає натхнення. Тому зимове було відкладене в сторону а в руки потрапив рідкісний великий амоніт ( центральний камінь ) -- 8 см. і...прийшло натхнення :)))...

І з'явилось воно -- " Тиха заводь " :





  А ще ніжно-м'ятні авантюрини, тигрове око і мої улюблені салатово-сірі ріволі...







Піду розбавлю новорічні роботи до :))) :


  Лізи в Мир мох грёз :))).
 

13 коментарів:

  1. Ух ты! Мурашки по коже! Лена, очень красиво!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дашенька, огромное спасибо! Мурашки по коже это что-то невероятное ... Таких комплиментов я еще не получала :)))... Это, просто, безууумно приятно !

      Видалити
  2. Ааааааа! Оленко, я просто в захваті, бракне слів, щоб описати своє захоплення. Я все зрію, щоб замовити щось у тебе для себе, ще пару таких твоіх робіт, і я дозрію остаточно...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, Зоряночко, дякуууую тобі ! Так приємно і радісно ! Та враховуючи твою майстерність, ріст і бажання -- вже скоро ти і сама вражатимеш неймовірними роботами . А джгутик до речі я в тебе замовлю -- бо сама в тому ніц не тямлю :))).

      Видалити
  3. Краса! Ти черпаєш натхнення в природі та в її гармонії і вироби твої також виходять гармонійні та сповнені внутрішнього спокою:)
    То амоніт такий гладенький? На одній з фотографій видно, що він дійсно подібний до озерця, де відбивається небо

    ВідповістиВидалити
  4. Олюня, дякую тобі ! Так, дійсно, природа моє натхнення, найкращий радник і помічник ! Мені надзвичайно приємно, що ти це відмітила і відчула, що саме я хотіла сказати цим кольє...І окреме дякую за те, що знайшла озерце :))) -- так, амоніт це заводь з відображенням неба і саме його відмінне полірування надихнуло мене .

    ВідповістиВидалити
  5. Ой, як це я пропустила таку красу?!! Дивовижна прикраса!!!
    Оленочко, вітаю тебе і твою сім'ю з Новим роком! Бажаю здоров'я, благополуччя, затишку в домі, миру, здійснення мрій, більше радісних подій і, звичайно, натхнення! Дуже рада, що познайомилась з тобою і твоєю майстерністю в цьому році!!!)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Катруся ! Я теж надзвичайно рада, що цей рік подарував мені таку чудову подружку ! Це те, що мене надихає, дарує тепло і посмішку !!!

      Видалити
  6. ойёюшки! Красота-то какая! Слов нет! Ленночек, а что за риволи такие? Я -то думала, это нефриты или хризопразы какие-нибудь... Не могу, блин, какая красота все-таки! Как говорили моя Алена лет эдак 9 назад: "Умелеть-не встать! И даже, если полечить, все лавно не встать!"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, Светуля, спасибо тебе огромное !!! Тааак приятно, просто безумно !
      Я, когда начинала это колье, то и понятия не имела, что это будет ( ну, в принципе, как и всегда :))) ... взяла камень в руки и .... вперед :)))... А там память и воображение уже рисует ... и что получилось я так и не успела понять - полетело в Липецк :))) ...
      А относительно Риволи -- так я имела в виду кристаллы, которые с правой стороны аммонита и в его уголке. Просто от страз и кристаллов особо не фанатею ( люблю натуральный камень ), а вот Риволи именно этого цвета ооочень мне нравится -- такие красивые там переливы серо-салатово-золотистые ... А камни, которые на колье, так салатовые это авантюрин ( окраска различной интенсивности ) и коричневые - тигровый глаз :))).

      Видалити
    2. О как! Дремучий я неуч! Век живи, век учись! )))

      Видалити
  7. Очень красиво и шикарно! Аж дух захватывает! Такого колье точно ни у кого больше не увидишь! Просто отпад!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вика, ой спасибо огромное !!! Очень-очень-очень приятно :))) !!!
      Так, соглашусь, что такое колье, скорее всего трудно будет где-то увидеть - просто такие большие аммониты большая редкость ... Даже я не знаю разживусь ли когда-то таким :))). Нашла его совершенно случайно ... Кстати, они, как правило, продаются попарно (и на этот раз так было), но я успела взять только один ...

      Видалити