y

y

вівторок, 25 листопада 2014 р.

* * * 
Магічне :)))...

Коли вогняно-мідною монетою сонце закотиться за небокрай і сивою вуаллю вечір вкриє землю, коли затихнуть дзвінкоголосі співи птахів і вітер-пустун, заплутавшись в кронах дерев, засне гойдаючись на гіллі...Коли погаснуть останні жовто-гарячі квадратики сусідських вікон і на небі з'явиться скибочка сріблястого місяця, коли старий вуличний ліхтар засне під шатром темно-бузкової ночі...Настане її пора...Пора магічна і дивовижна, пронизана таємницями і чарами...
Вона візьме келих прозорої джерельної води, всипле жменьку сонячних посмішок, пригоршню веселкових барв, півсклянки рожевого світанку, дрібку зоряного сяйва і 7 крапель вогняних громовиць, ще трішки аромату весняних садів і шматочок небесної блакиті, пучечок духмяних лугових трав і дрібку романтично-ніжних осінніх спогадів, чайну ложку терпкого смутку і кілька нот лагідних співанок...Зварить з цього дивовижний напій, щоб віддати його мудрому сивочолому туману, який вранці розсипле його прозорою росою і розіллє на землю цілющим дощем. Аби той дощ впав на плечі людей, омив їх обличчя, тіла і серця. Щоб розкрилися ті серця для добра, любові, віри і милосердя...Адже серце, воно наче квіти -- їх неможливо відкрити силою, вони повинні розкритися самі...
Думаєте, хто ця дивна ВОНА...Це звичайнісінька Чаклунка ...



А це її магічний кулон...І зараз трішки про нього...
Коли я почала займатись виготовленням прикрас, то мене просто полонив неймовірно гарний камінь -- лабрадорит ( спектроліт ). В ньому зачаровує все -- переливи, гра світла і кольорів, фактура ...І він запав мені прямо в серце...Я просто марила ним :)))...А знайти гарний екземпляр досить важко, так щоб іризація ( оптичний ефект ) був на всій поверхні. Та мені пощастило і я стала власницею такого красеня :)))...Коли взяла його в руки, то одразу відчула його неймовірну силу і енергетику. А це камінь творчих людей, який приносить натхнення, допомагає розкрити талант і знайти нові вміння. Є сильним оберегом і дуже прив'язується до свого власника. Допомагає знайти правильні рішення, відганяє страхи і додає впевненості. А ще це талісман цілителів і чародіїв.
Тому довго не роздумувала, що з нього зробити -- рішення прийшло одразу...Кулон...
І хотіла щоб він був не надто насичений деталями ( щоб не затьмарити красу каменю ), але і не геть простим...Тому зробила ось такий -- " Серце Чаклунки "...



 Коли роздивлялася малюнок на камені, то прожилочки мені нагадали артерії і вени на серці :)))



  Скажете -- формою не схоже на серце...А можливо це саме той бутон квітки про, яку говорилося вище...Та і взагалі -- хто ж його знає, яке воно....серце Чаклунки ....


 


А ми підемо почаклуємо до :

  Лізи в Мир мох грёз :))).
 

16 коментарів:

  1. Оленко,тобі б книжки писати, от не даремно кажуть, що талановита людина, талановита у всьому!!! Не лише красу вмієш творити, а ще й майстер слова. Читаю і зачитуюсь)))! Дуже гарно, молодчина.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Зоряночко, книги не пишу але вірші і оповідання -- так :)))...Ще десь в рочків 10 почала ( була навіть редактором шкільного літературного клубу "Джерельце" )...Зараз правда вже менше почала писати...хоча...це штука така непередбачувана -- то кілька місяців ні словечка, а тоді чуть не щодень нові вірші ( чи, як от зараз казочки для доні )...
      Дякую, тобі !!!

      Видалити
  2. Знаю одну чаклунку, в неї добре серце, ніжна душа, тонке відчуття смаку! Не буває? Буває!!! Інакше як пояснити вміння з пару горсточок різнокольорових бісеринок та камінців робити неймовірну красу! Так, чаклунки бувають різні, а я знаю справжню чарівницю!!!
    І про камінь: вперше такий бачу, назва мені не відома, хоча звичайно я в них не розбираюся, але деякі назви знаю))). Кулон з цим каменем дійсно виглядає дуже магічно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, Катрусю, я розквітла наче ружа :))) -- в тому сенсі, що вся почервоніла і засоромилась :)))...Дуууже, тобі, дякую !!! Приємно :)))...
      А камінець, дійсно, магічний...Багато кого зачаровує, коли дивляться на прикрасу :))).

      Видалити
  3. Заворожує... Надзвичайно подобається!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Вікуся ! Якщо тобі подобається, то значить кулон вдався :))).

      Видалити
  4. Сначала была просто зачарована твоим вступлением. Украинский язык все таки не менее красноречив, богат и прекрасен, чем русский, и иногда мне кажется, что он даже более тонко передает настроение=)))
    А кулон меня одурманил окончательно=))) Я просто в восторге!!! Он и вправду волшебный - такой перелив цвета, и в самом камне, и в оправе. Такая красота!!!=)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді

    1. Машенька, спасибо ! Я думаю не важно на каком языке говорит человек -- главное чтобы это было сказано сердцем ... Я стараюсь говорить именно так ... Кому-то нравится, кому-то - нет ( упрекают за излишнюю искренность ), но по другому я не умею :))) ...
      А кулон мне и самой нравится - а это бывает крайне редко :))).

      Видалити
  5. Дуже-дуже красивий і проникливий опис-вступ, ну а сама прикраса просто незвичайна! Я вже писала тобі, що також здивувалась красою цього каменю, а в твоїй прикрасі він взагалі має неперевершений вигляд- очей не відірвати:) Чарівний...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олюня, дякую ! Ну, про роботу над цим кулоном я тобі трішки писала, то ж ти перша була в курсі подій :)))...Приємно, що анонс виявився правдивим і прикраса вдалася :)))...Хоча тут більше заслуга каменю ніж моя :)))...А текст....отаке відбувається в моїй шаленій голові :))).

      Видалити
  6. Леночка, ты волшебница, заявляю со всей ответственностью! Как красиво пишешь, просто зачитываюсь, как точно подобраны эпитеты, я восхищаюсь твоими писательскими способностями ничуть не меньше, чем рукодельными! Кулон прекрасен до последней бисеринки, как всегда на высоте!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дашуня, спасибо ! Оооочень приятно читать такие слова ... вот именно они и вдохновляют !... Когда чувствуешь поддержку по ту сторону экрана, то хочется творить и творить :))) ... Чтобы я делала без вас девочки !!! СПАСИБО !!!

      Видалити
  7. невообразимо красивый кулон! А как ты, Лена, пишешь!!! "А сам-то говорит, словно реченька журчит" ! ))) Зачитывалась и засматривалась!!!

    ВідповістиВидалити
  8. Светочка, спасибо ! Ой, такие слова как бальзам на душу :))). Так приятно, уютно и светло ! Сижу просто окрыленная :))).

    ВідповістиВидалити
  9. Оленочко, він надзвичайний! Потужна енергетика відчувається навіть з фото, а те як ти оздобила цей чарівний камінь, просто неймовірно ідеально красиво. Ти сама точно справжня чаклунка :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олюня, дякую ! Так, енергетика в ньому неймовірна і думаю саме вона допомогла мені добитися такого результату. Чаклую по чуть-чуть :))).

      Видалити