* * *
Солодкий Hаlloween
А ви відмічаєте це свято ? Бо якщо чесно, то для мене воно досить цікаве : в плані декору, вбрання і антуражу, як говориться -- є де розгулятись фантазії :). Та на жаль, в моєму містечку його аж ніяк не відмічають, хіба що знижками в магазинах :). Але ми з донечкою на це не зважаємо :) і ...святкуємо. Ну, як мінімум робимо декор і печемо смачні булочки.
Гарбузові булочки
0,5скл. молока
50г.цукру
80г. вершкового масла
150г. гарбуза
6г. сухих дріжджів
2ст.л. лим.соку
Гарбуз очистити, нарізати кубиками, залити склянкою води і тушкувати до готовності. Потім злити рідину, полити лим.соком і розім'яти ( щоб не було грудочок ). У теплому молоці розтопити масло, додати гарбузове пюре, розмішати.
400г. борошна змішати з цукром, сіллю і дріжджами, зробити ямочку і влити туди молочно-гарбузову суміш. Замісити тісто, при замісі можливо знадобиться борошно що залишилося. Тісто накрити рушником і поставити в тепле місце, до збільшення вдвоє.
Потім сформувати булочки, викласти на деко, змастити яйцем і посипати цукром. Дати булочка трохи піднятися і випікати при t'180С, 20-25 хв.
Але нам більше подобаються пиріжки, тому ми робимо начинку :
Беремо гарбуз, нарізаємо скибочками ( товщиною 3-4см. ) і запікаємо в духовці до м'якості. Потім охолоджуємо, нарізаємо кубиками 1х1см., додаємо родзинки, курагу ( теж нарізану ), цукор за смаком і формуємо пиріжки.
50г.цукру
80г. вершкового масла
150г. гарбуза
6г. сухих дріжджів
2ст.л. лим.соку
Гарбуз очистити, нарізати кубиками, залити склянкою води і тушкувати до готовності. Потім злити рідину, полити лим.соком і розім'яти ( щоб не було грудочок ). У теплому молоці розтопити масло, додати гарбузове пюре, розмішати.
400г. борошна змішати з цукром, сіллю і дріжджами, зробити ямочку і влити туди молочно-гарбузову суміш. Замісити тісто, при замісі можливо знадобиться борошно що залишилося. Тісто накрити рушником і поставити в тепле місце, до збільшення вдвоє.
Потім сформувати булочки, викласти на деко, змастити яйцем і посипати цукром. Дати булочка трохи піднятися і випікати при t'180С, 20-25 хв.
Але нам більше подобаються пиріжки, тому ми робимо начинку :
Беремо гарбуз, нарізаємо скибочками ( товщиною 3-4см. ) і запікаємо в духовці до м'якості. Потім охолоджуємо, нарізаємо кубиками 1х1см., додаємо родзинки, курагу ( теж нарізану ), цукор за смаком і формуємо пиріжки.
З начинкою виходить надзвичайно смачно -- рекомендуємо ! Всі хто не любить гарбуз, їдять ці пиріжки з величезним задоволенням, дивуються і...просять ще :))).
А це наші гарбузики :
Гарного настрою в будь-який час, погоду і будь-якому місці !
Ми з сестрою завжди відмічаємо. Це наше улюблене свято. Дякую за рецепт! Кльові гарбузики вийшли!
ВідповістиВидалитиАппетитные булочки и очаровательные тыквы! Я так понимаю это парочка)
ВідповістиВидалити